3 Tips voor een gezellig gedekte tafel

Geschreven door Danielle van der Vlag van Puur van Geluk 

Gelukkig mogen de restaurants weer open. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we alleen maar uit eten gaan. Sterker nog, ik denk dat we in de afgelopen tijd wel hebben gemerkt dat het ook heerlijk is om thuis met vrienden, familie en/of kennissen gezellig in een kleine setting te tafelen. En met deze 3 tips voor een gezellig gedekte tafel, gaat het zeker lukken. De perfecte ingrediënten voor een avondje tafelen en genieten. Met wie ga jij een heerlijk avondje plannen?

Tip 1: Bonte bedoeling 

Het is altijd gaaf om je tafel te dekken in lijn met de rest van het interieur. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het juist een keer anders te doen door een statement te maken en de tafel aan te kleden met een kleurrijk servies. Trek de Toscaanse en Mediterraanse kleuren- en levensstijl erbij. Je kent het vast wel … prachtig gedekte tafels vol met familie en vrienden genietend van lekker eten en het samenzijn. Super waardevol en het geeft je gelijk een geluksgevoel. Maak er een gezellige bonte bedoeling van.

De basis begint bij een mooi tafelkleed of placemats. Kies voor een tafelkleed of placemats dat past bij de rest van het servies en de aankleding. Combineer, voor een extra statement, het gekleurde servies met gouden elementen, zoals met kandelaars, vazen en goudkleurig bestek. De combinaties, het gekleurde servies en de gouden elementen geven gelijk een warm en luxe gevoel. Bovendien staat het super sfeervol!

Servies met een wauw-effect!

Tip 2: Speel met vormen en lagen 

Speel met vormen en lagen aan tafel. Zeker een must voor een gezellig gedekte tafel waar je heerlijk kunt tafelen met vrienden. Werk met verschillende lagen servies door bijvoorbeeld te kiezen voor rechthoekige onderborden met daar bovenop ronde gekleurde borden en soepkommen. Dat geeft gelijk een 3D en speels effect. Zet midden op tafel houten serveerplanken en tapasschalen vol met verschillende soorten hapjes. Iedereen kan hier zelf het lekkers vanaf pakken en zo hoef je niet continu in de keuken te staan. Bovendien staan al die verschillende kleuren, vormen en gerechten zo gezellig bij elkaar.

Borden als kunstwerkjes.

Tip 3: Finishing touch 

En last but not least, de finishing touch! Ook al is de gedekte tafel al een beauty om te zien, er mag nog best een beetje extra jus over. Zet vaasjes op tafel en vul ze met siergras, gekleurde droogbloemen of mooie groene eucalyptus takken. Dit geeft gelijk meer sfeer op tafel. Kun je geen leuke vaasjes vinden voor op tafel? Gebruik een paar mooie kristallen glazen of glazen flesjes/potjes en vul ze met takken of droogbloemen. Zet een paar toffe gekleurde drink/wijnglazen op tafel om de bonte bedoeling aan te vullen.

Heb jij nog toffe tafeldektips om aan te vullen? Laat het ons weten, dan vullen we deze (onder jouw naam) nog even aan. 


Deel dit berichtNieuwer bericht →