Tover Toscane op tafel met het kleurrijke servies van Vivi Oggi

Geschreven door Saskia Balmaekers van Ciaotutti 

Sluit je ogen en denk aan de charmante straatjes van Lucca, het sfeervolle Piazza del Campo in Siena, de pleinen vol kunstwerken in Florence, de torens van San Gimignano of de glooiende Chianti-heuvels vol wijnranken en cipressen…

Waarschijnlijk gaat je hart wat sneller kloppen, schieten prachtige beelden voorbij en buitelen fijne vakantieherinneringen over elkaar heen. Vivi Oggi brengt precies dit fijne vakantiegevoel bij je thuis, met prachtig servies dat wordt vervaardigd in Toscane.

Droomservies uit Siena
In de zomer van 2018 reisden Madelon en Jobert samen met vrienden Wieneke en Robbert Jan naar Toscane, voor een eerste kennismaking met deze veelzijdige regio.

Op de dag dat de Palio plaatsvond, belandde het viertal in Siena. Zonder plan, zonder Palio-kennis, zonder Palio-kaartjes, maar wat was het een overweldigende ervaring, mede dankzij de feestelijk versierde straten, de schitterend uitgedoste contradaioli (wijkbewoners) en de opwinding die tot in elke uithoek door zinderde.

Voordat de paarden hun drie rondjes om het plein zouden rijden, kwamen Wieneke, Robbert Jan, Madelon en Jobert bij toeval terecht in een kleine winkel, waar hun oog op kleurrijk servies viel: hun droomservies.

Jobert: ‘We wisten het meteen: dit gaat mee naar huis! Het aanbod was enorm, dus we moesten wel kiezen wat er mee kon. De vriendelijke eigenaar pakte het extra goed voor ons in. Het was echt dé aankoop van deze vakantie – en we konden bijna niet wachten om het thuis op tafel uit te stallen en extra lekker te koken.’

Even terug naar Toscane
Madelon: ‘Een enkele keer in je leven doe je een aankoop waar je nog iedere dag blij mee bent! Voor ons absoluut dit typisch Toscaanse servies. Wij genieten elke dag van dit unieke servies en delen dit gevoel graag met familie en vrienden. Keer op keer brengt het ons even terug naar Toscane!’

Mede dankzij dit servies werd nóg een droom werkelijkheid. Want Jobert en Madelon wilden niet alleen familie en vrienden laten meegenieten van dit kleurrijke souvenir uit Toscane.

Jobert: ‘Een eigen webshop met dit typisch Toscaanse servies, zou dat mogelijk zijn? Samen met Robbert Jan en Wieneke zijn wij deze uitdaging aangegaan. Er volgden heel wat bezoekjes aan Siena, om de collectie compleet te maken. Zo hebben we een mooie verzameling borden, mokken, kopjes en planken voor jullie samengesteld, waarmee je meteen Toscaanse sfeer op tafel tovert.’

Kleurrijk mediterraan servies
De Mediterraneo-collectie van Vivi Oggi omvat allerlei soorten servies van aardewerk, van borden in verschillende maten en vormen (rond, vierkant en rechthoekig), soepkommen, mokken en espressokopjes (met schoteltjes) – allemaal in verschillende kleuren.

Zo kun je kiezen voor één kleurenthema, twee kleuren op tafel of een prachtige regenboog aan warme mediterrane kleuren om je pasta, pizza, salade, soep of stamppot op te serveren.

Anders dan Jobert en Madelon hoef je hiervoor niet naar Siena te rijden en te bedenken wat er nog in de auto past. Via deze link klik je je eigen servies zo bij elkaar – of trakteer je jezelf op een eerste kleurrijk item uit Toscane als begin van een nieuwe tafelsetting.

Bestel je een cadeau, dan pakt Vivi Oggi het ook graag voor je in. Twijfel je aan wat de ontvanger qua kleur het mooist vindt? Met de Vivi Oggi-cadeaubonnen geef je een prachtig Toscaans cadeau dat besteed kan worden aan alle items in de webshop.

Olijfhouten snij/serveerplanken
Naast dit kleurrijke keramieken servies haalt Vivi Oggi ook duurzame olijfhouten producten vanuit Toscane naar Nederland. Doordat olijfbomen vaak eeuwen oud worden, is het groeiproces zeer traag. Dit zorgt voor een gesloten houtstructuur met hout dat vrij is van poriën. Het voordeel hiervan is dat sappen van bijvoorbeeld kip, vlees en vis niet in het hout trekken én dat het hout  geen geuren van ui of knoflook opneemt.

Dankzij bepaalde oliën die in het hout zitten, is olijfhout bovendien de meest hygiënische houtsoort. Dat maakt planken van olijfhout uitermate geschikt voor zowel het bereiden als het serveren van de lekkerste hapjes en gerechten.

In de webshop van Vivi Oggi vind je olijfhouten serveerplanken in verschillende maten, maar ook andere keukenaccessoires van olijfhout.

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →